Във Франция се проведе конференция за подпомагане на Ливан с

...
 Във Франция се проведе конференция за подпомагане на Ливан с
Коментари Харесай

Кризата в Близкия изток: 1 млрд. долара помощ за Ливан

 

Във Франция се организира конференция за подкрепяне на Ливан с присъединяване на делегации от 70 страни и 15 интернационалните организации.

Общо 1 милиарда $ бяха обещани на страната, разтърсена от спора сред Израел и „ Хизбула “.

По-голямата част от средства ще отидат за филантропична помощ, а 200 млн. $ за подсилване на постоянната войска на Ливан.

 Тол камерите стартират да засичат превишена скорост България 3 мин. Тол камерите стартират да засичат превишена скорост  HUAWEI WATCH D2 слага нови стандарти в наблюдението на здравето с 24-часово отчитане на кръвното налягане Съдържание от партньори 4 мин. HUAWEI WATCH D2 слага нови стандарти в наблюдението на здравето с 24-часово отчитане на кръвното налягане  „ Алфа Рисърч “: Очертава се 7-партиен парламент, допустимо е 8-а партия да прескочи прага Тази сутрин 4 мин. „ Алфа Рисърч “: Очертава се 7-партиен парламент, допустимо е 8-а партия да прескочи прага  Пристрастени към риска: Известен рисков състезател е оживелият парашутист България 4 мин. Пристрастени към риска: Известен рисков състезател е оживелият парашутист  70-годишен мъж не помни 36 хиляди евро на паркинг в Стара Загора България 2 мин. 70-годишен мъж не помни 36 хиляди евро на паркинг в Стара Загора  „ Спри. Бог ми е дал душа, ти ще ме убиваш “: 88-годишна жена е нападната и обрана в дома си Тази сутрин 3 мин. „ Спри. Бог ми е дал душа, ти ще ме убиваш “: 88-годишна жена е нападната и обрана в дома си  Мъж изяде хамбургер и умря: Повдигнаха обвинявания на „ Макдоналдс “ Светът 2 мин. Мъж изяде хамбургер и умря: Повдигнаха обвинявания на „ Макдоналдс “  Тол камерите стартират да засичат превишена скорост България 3 мин. Тол камерите стартират да засичат превишена скорост  HUAWEI WATCH D2 слага нови стандарти в наблюдението на здравето с 24-часово отчитане на кръвното налягане Съдържание от партньори 4 мин. HUAWEI WATCH D2 слага нови стандарти в наблюдението на здравето с 24-часово отчитане на кръвното налягане  „ Алфа Рисърч “: Очертава се 7-партиен парламент, допустимо е 8-а партия да прескочи прага Тази сутрин 4 мин. „ Алфа Рисърч “: Очертава се 7-партиен парламент, допустимо е 8-а партия да прескочи прага  Пристрастени към риска: Известен рисков състезател е оживелият парашутист България 4 мин. Пристрастени към риска: Известен рисков състезател е оживелият парашутист  70-годишен мъж не помни 36 хиляди евро на паркинг в Стара Загора България 2 мин. 70-годишен мъж не помни 36 хиляди евро на паркинг в Стара Загора  „ Спри. Бог ми е дал душа, ти ще ме убиваш “: 88-годишна жена е нападната и обрана в дома си Тази сутрин 3 мин. „ Спри. Бог ми е дал душа, ти ще ме убиваш “: 88-годишна жена е нападната и обрана в дома си  Мъж изяде хамбургер и умря: Повдигнаха обвинявания на „ Макдоналдс “ Светът 2 мин. Мъж изяде хамбургер и умря: Повдигнаха обвинявания на „ Макдоналдс “

Целта – военните да бъдат ситуирани в южните гранични елементи, а „ Хизбула “ да се изтегли оттова като част от  потенциална договорка за завършек на бойните дейности.

Според израелската войска там са се помещавали уреди на „ Хизбула “

Войната би трябвало да завърши допустимо най-скоро. Повече съсипия, повече удари няма нито да сложат завършек на тероризма, нито ще доведат до сигурност за някого.

Временният министър председател на Ливан съобщи, че страната ще се нуждае по 250 млн. $ на месец, с цел да се помогне на разселените над 1 млн. души.

В същото време американският държавен секретар Антъни Блинкен разгласи нова помощ за палестинците на стойност 135 млн. $. Той е в Доха в опит да съживи договарянията за Газа.

„ Обсъдихме по-нататъшните старания за връщане на заложниците и за преустановяване на огъня. Това включва оценка на позицията на „ Хамас “ след гибелта на водача ѝ Яхия Синуар “, съобщи Блинкен.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността взе участие в срещата на министрите на защитата на страните от Г-7 в Неапол

Вашингтон сочеше Синуар като съществена спънка пред договорката за помирение.

Последвайте ни за още настоящи новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР